Author Topic: AROS ABIv0 Maintenance Thread  (Read 944 times)

wawa

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 252
  • Karma: +1/-0
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #15 on: November 02, 2019, 10:22:48 AM »
i fear i recall you telling me it needs to be at least gcc5 because of -std=c++11. and it seems nicola has at least tried to use 6.1.0. if he succeeded and had produced working binary i cant tell. this all looks pretty chaotic tbh.

salvo

  • Member
  • ***
  • Posts: 179
  • Karma: +0/-0
  • Invalid Civil
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #16 on: November 02, 2019, 12:24:32 PM »
hi try this by nicola scendoni the patch have ffmpeg that not functionally, have been the default deadwood ffmpeg

https://github.com/nscendoni/OdysseyWebBrowser/tree/odyssey-r187682
Icaros on HP Z600 Intel Xeon X5570 3 Ghz, Nvidia 8400gs
Support
https://www.actionaid.it/
https://www.amref.it/

wawa

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 252
  • Karma: +1/-0
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #17 on: November 02, 2019, 01:42:38 PM »
I know this all and these are mostly my patches reapplied to deadwoods repo. the upgrade of ffmoeg can be easly rolled back. But it isnt a problem. The problem is that v0 toolchain is outdated and im not sure if its worth countless hours to compile odyssey for it just because one user complains.

salvo

  • Member
  • ***
  • Posts: 179
  • Karma: +0/-0
  • Invalid Civil
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #18 on: November 02, 2019, 02:23:53 PM »
in the patch created by nicola scendoni there is the part related to openssl and the part related to ffmepg, openssl works I realized that I had ticked on the security settings the box ignores ssl errors and therefore this caused problems to the browser, I have not figured out how to apply the patch otherwise I could try to compile as per nicola scendoni instructions eliminating the part related to ffmpeg that does not work now, the result would be deadwood owb with updated openssl :)
Icaros on HP Z600 Intel Xeon X5570 3 Ghz, Nvidia 8400gs
Support
https://www.actionaid.it/
https://www.amref.it/

salvo

  • Member
  • ***
  • Posts: 179
  • Karma: +0/-0
  • Invalid Civil
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #19 on: November 02, 2019, 04:33:37 PM »
I will do deadwood tests since I am compiling owb your version with openssl updated thanks to the nicola scendoni script, in theory at this moment it should be fine :)
Icaros on HP Z600 Intel Xeon X5570 3 Ghz, Nvidia 8400gs
Support
https://www.actionaid.it/
https://www.amref.it/

wawa

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 252
  • Karma: +1/-0
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #20 on: November 02, 2019, 04:34:51 PM »
i made new ssl compile for abiv0 work yesterday. i m looking a bit through these patches, but thes dont actually contain what might be useful to me. in fact i prefer to check out latest deadwood commit and start over clean.

wawa

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 252
  • Karma: +1/-0
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #21 on: November 02, 2019, 04:37:32 PM »
the new ssl needs just few adjustments in the mmakefile backported from abi v1.

salvo

  • Member
  • ***
  • Posts: 179
  • Karma: +0/-0
  • Invalid Civil
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #22 on: November 02, 2019, 06:23:14 PM »
I don't remember now the version of the library used by Nicola maybe 1.0.1h which at the moment is the minimum indispensable
Icaros on HP Z600 Intel Xeon X5570 3 Ghz, Nvidia 8400gs
Support
https://www.actionaid.it/
https://www.amref.it/

wawa

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 252
  • Karma: +1/-0
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #23 on: November 02, 2019, 11:22:07 PM »
AROS/contrib/development/libs/openssl
yeah, abi 0 has 1.0.1t while abi v1 has 1.1.0h as well.

salvo

  • Member
  • ***
  • Posts: 179
  • Karma: +0/-0
  • Invalid Civil
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #24 on: November 03, 2019, 04:45:16 AM »
yes
Icaros on HP Z600 Intel Xeon X5570 3 Ghz, Nvidia 8400gs
Support
https://www.actionaid.it/
https://www.amref.it/

nikos

  • Member
  • ***
  • Posts: 206
  • Karma: +4/-1
    • aspireos
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #25 on: November 05, 2019, 11:18:25 AM »
Subversion does not work for me. I use Peppermint. It is Debian based. I have installed subversion.
Any idea?

wawa

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 252
  • Karma: +1/-0
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #26 on: November 05, 2019, 12:30:06 PM »
@deadwood
here is my mmakefile for ssl update to 1.1.0 on abi v0. the diff needs to be copied from abi v1 current repo/branch. tested to compile. expect it working but not tested so far.

deadwood

  • AROS Developer
  • Junior Member
  • *****
  • Posts: 54
  • Karma: +2/-0
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #27 on: November 05, 2019, 08:24:46 PM »
@wawa

Thanks for the patch. Are you planning to test whether the new version works?

wawa

  • Senior Member
  • ****
  • Posts: 252
  • Karma: +1/-0
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #28 on: November 05, 2019, 08:32:44 PM »
i think salvo will certainly notice if it works. i dont have actually an experience to determine this and i dont plan to test abi v0 except under hosted where there wont be an internet connection actually.

deadwood

  • AROS Developer
  • Junior Member
  • *****
  • Posts: 54
  • Karma: +2/-0
Re: AROS ABIv0 Maintenance Thread
« Reply #29 on: November 05, 2019, 08:38:11 PM »
Ok, I assume you will test it by including in Odyssey build, correct?