Author Topic: Janus-UAE2  (Read 608 times)

nikos

  • Member
  • ***
  • Posts: 184
  • Karma: +2/-1
    • aspireos
Janus-UAE2
« on: January 14, 2019, 12:04:17 PM »
This version is only for aros 64-bit. This version is not even working as abi v.1 was broken around a year-ago. Needs recompile.

https://sourceforge.net/projects/janus-uae/files/janus-uae2/v0.2/

Could someone compile for aros i386 abi v.0
Could even be without the GUI. I'm very interested in this version.
I consider the 68k emulation the most important part of AROS or my dirstro "AspireOS".
Janus-UAE v.0 is good at least with emulating most games but would like to try out later version for
a more serious, RTG 68k workbench.
« Last Edit: January 14, 2019, 12:13:13 PM by nikos »

aha

  • Newbie
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: +0/-0
Re: Janus-UAE2
« Reply #1 on: January 14, 2019, 01:40:02 PM »
Nikos, Janus-UAE2 is not ready and not fully useable yet. I contacted o1i a few days ago. He said that he has unfortunately no time at the moment for Janus-UAE2 due to his job and real life. So I think we have to wait.  :)

o1i

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: +1/-0
Re: Janus-UAE2
« Reply #2 on: January 14, 2019, 04:36:04 PM »
AFAIR the actual Icaros contains an (untested) ABI v0/32bit alpha version. Use at your own risk.

nikos

  • Member
  • ***
  • Posts: 184
  • Karma: +2/-1
    • aspireos
Re: Janus-UAE2
« Reply #3 on: January 14, 2019, 07:23:48 PM »
Both in Janus-UAE version 1.2 and 1.4 There are some strange caracters when the GUI gets iconified.

https://imgur.com/a/sVURHr9

Button to resize window inn and out does not work either.

This unfortunatly seams to crash WhdMenu from time to time.
I get this requester "Janus-UAE GUI crashed" or something like that.

I even tried in uae.config with configuration usegui=no
But GUI is still there.

Would realy, realy appreciate if this could be fixed or compiled without GUI or maybe use SDL as GUI instead. Other than that Janus-UAE is very reliable and no problems. Seams rock stable.
« Last Edit: January 14, 2019, 10:39:10 PM by nikos »

trekiej

  • Member
  • ***
  • Posts: 137
  • Karma: +1/-0
Re: Janus-UAE2
« Reply #4 on: January 15, 2019, 02:22:51 AM »
Are there any versions of uae that work with Aros 64 bit abi V.1?

o1i

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: +1/-0
Re: Janus-UAE2
« Reply #5 on: January 15, 2019, 09:18:40 AM »
The new janus-uae2 has been developed for abi v1/64bit. So it will work best there.

And yes, it would need some recompiling. Should be much easier than building v1. Let me know, if you want access to the sources.

I just tries a recompile, no bigger problems here.

But janus-uae2 fails opening libSDL.. even before any line of own code gets executed. I guess something in SDL changed?

Code: [Select]
#0  0x00000000411f6b65 in strncmp (str1=0x496d23f0 "",
    str2=0x0 <Module_base::Change_Config(Section*)>, n=776) at strncmp.c:56
#1  0x0000000049ad54d4 in ?? ()
#2  0x0000000049b4e6b5 in set_call_libfuncs ()
#3  0x0000000049ad4ed9 in SDL_1_SDL_OpenLib ()
#4  0x000000004c817fbf in Exec_92_OpenLibrary (libName=0x411ae360 "SDL.library",
    version=0, SysBase=0x41002820) at openlibrary.c:81
#5  0x000000004c89c8f9 in Dos_0_OpenLibrary (libname=0x4a5511e0 "SDL.library",
    version=0, SysBase=0x41002820) at lddemon.c:500
#6  0x000000004a415685 in __inline_Exec_OpenLibrary (__arg1=0x4a5511e0 "SDL.library",
    __arg2=0, __SysBase=0x41002820)

Is building with -lSDL not possible anymore? Is this some posixc / abi v1 library model problem?
« Last Edit: January 15, 2019, 10:40:49 AM by o1i »