AROS Exec

Distros => Icaros Desktop => Topic started by: Argo on May 25, 2019, 04:20:39 AM

Title: Hosted Fullscreen?
Post by: Argo on May 25, 2019, 04:20:39 AM
Is it possible to run hosted full screen non-windowed?   Couldn't find anything in the manual or searching online
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: deadwood on May 25, 2019, 08:39:09 AM
I believe there is --fullscreen option which you need to pass to AROSBootstrap.
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: Argo on May 27, 2019, 06:31:24 AM
Thanks
Got it working
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on May 27, 2019, 06:18:05 PM
But full screen nulse the linux desktop?
If you haven't understood where to insert the fullscreen option, sorry
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: paolone on May 29, 2019, 09:40:28 AM
Thanks
Got it working
Hi. What linux distro and window manager are you using? --fullscreen does not give me any appreciable result. And, moreover, would you be so kind to write here the exact syntax of your Arosbootstrap command? Thank you
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: Argo on May 30, 2019, 09:03:55 AM
Linux Mint with XFCE
./Arch/linux/AROSBootstrap -m 1024 --fullscreen &


Works on two laptops.  Though OBS doesn't see a game full screen that is displayed full screen
https://clips.twitch.tv/SpicyMoralBaguetteCharlieBitMe
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on May 30, 2019, 10:38:05 AM
all right, paolone now we have a real alternative with regards to the use of some applications like firefox etc ..., before the hosted system opened it in window and it didn't have to start I don't know gimp from icaros when I could do it directly from linux it was a "sort of illusion" thanks to deadwood and argo for that, now you have full control of the system, and you don't think about linux anymore :D
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on May 30, 2019, 04:14:23 PM
i have the problem whit ubuntu lts 18.04, i'm crazy for this, try it mint ;)
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on May 30, 2019, 04:18:21 PM
the problem is when finished the installation and choice 1024 for example in my desktop i see only 14 mb :o
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on May 30, 2019, 10:16:29 PM
I solved the problem by removing the string -m "value" and I don't use the fullscreen the applications start on the linux environment!
So I opted for the aros / linux solution, especially for the browser, but I'll always use native applications even if they are few

thank you Paolone for your effort
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: Argo on May 30, 2019, 11:54:19 PM
Are you not using Hostbridge to launch Linux programs?
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on May 31, 2019, 12:11:49 PM
yes but runs and i see only windowed icaros, on fullscreen mode runs but i do not see, are on linux ambient, but is not a problem also i used icaros in windowed mode i can run native application becouse i liked, i used chromium only, says the situation of owb.
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on May 31, 2019, 12:23:04 PM
 :D
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on June 03, 2019, 09:44:33 AM
the nightly do not have a problem of memory on my system, run "arosbootstrap -m 1024" works all
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on June 03, 2019, 11:53:01 AM
but is exstract iso on a folder is ok?
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: miker1264 on July 02, 2019, 05:29:40 AM
Has the problem of running Icaros Hosted Fullscreen on Windows and Linux been solved?
 I tried what deadwood said with -fullscreen but it didn't work with Hosted on Windows.
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on July 02, 2019, 07:53:01 AM
no the fullscreen function does not work, there should be a server x dedicated to aros, I tried the linux version with lxde of ubuntu I made disappear the taskbar at the bottom and you did not realize you were in a host system, the problem that afflicts aros is called owb, that's why I told you about it in private
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: nikos on July 02, 2019, 10:54:20 AM
Fullscreen work under Linux. Don't answer if you are not sure about the question. You don't have to reply to every thread!
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: terminills on July 02, 2019, 11:22:01 AM
Fullscreen work under Linux. Don't answer if you are not sure about the question. You don't have to reply to every thread!

He asked mainly about windows not Linux
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on July 02, 2019, 11:35:27 AM
nikos tries to stay calm ok, the native linux applications in fullscreen do not start in icaros but in its dedicated x server, however I do not admit that you answer me like this ok
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on July 02, 2019, 11:37:03 AM
niko sand I answer wherever I want, I have enough skills maybe more than you do.
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: nikos on July 02, 2019, 02:26:57 PM
niko sand I answer wherever I want, I have enough skills maybe more than you do.

I hardly doubt that. Answer what you know and don't say things are not working when they do.

Salvatore: I know you are dediated to AROS and that is good. You still don't need to answer every thread if you don't know the answer or just to say, have a nice day. Please also read the topic. When I had a question about AROS64 I don't need answers about how things work with AROS i386 abi v.1 etc.
I know you don't mean other than good but please think twice before doing posts.

Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: miker1264 on July 02, 2019, 03:51:12 PM
😊 Well,

Good morning!

What I gather from all that is that Fullsceen works for Hosted on Linux in some instances, but not for Hosted on Windows, at least not yet.

The reson I asked about Fullscreen for Hosted on Windows is that while working on a user interface for a program I'm bringing to AROS I'm forced to use an 800x600 resolution on Icaros Hosted because I can't use Fullscreen.

Oh well, it will force me to use Economy of Space. MUI may have a Show/Hide feature so I can hide a Buttonbar Menu and show a Properties Box underneath. It might also work with several preconfigured Buttonbar Menus. Use show/hide. Economy of Space.

Have a nice day!
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on July 02, 2019, 04:27:20 PM
@nikos

I'll try to stay away from you

@Miker

 I used the hosted solution with linux, Paolone did a great job with his distribution
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: paolone on July 02, 2019, 08:56:46 PM

What I gather from all that is that Fullsceen works for Hosted on Linux in some instances, but not for Hosted on Windows, at least not yet.

It depends on Linux version, distribution, window manager: Linux Mint 18 32bit + Xfce works good, other distributions I tried don't.
Windows hosted cannot go fullscreen.
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: miker1264 on July 02, 2019, 09:16:21 PM
Thanks.

I'll try Linux Mint 19 with Cinammon.
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on July 02, 2019, 10:31:00 PM
I used ubuntu lxde, but I had encountered problems with managing the memory of icaros, even if I set 1 gb for it showed me 34 Mb,I had solved setting to 256 mb (I was viewing 1 gb), but then it did not work
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: paolone on July 02, 2019, 10:34:34 PM
Thanks.

I'll try Linux Mint 19 with Cinammon.
It won't work. Use the one with Xfce.
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: salvatore on July 02, 2019, 10:40:02 PM
If owb starts having serious problems I'll dump mint
Title: Re: Hosted Fullscreen?
Post by: paolone on July 04, 2019, 02:07:34 PM
Look here:


http://vmwaros.blogspot.com/2019/07/quick-video-of-hostbridge-running-full.html