serk118uk's Native application and ports..

serk118uk · 2756

serk118uk

  • Junior Member
  • **
    • Posts: 81
    • Karma: +9/-0
Reply #75 on: September 14, 2021, 12:59:49 PM

I am trying SimpleMail with gmail,hotmail so i can not access them atm but i am working on that..
As I said in my second post, my Sent and incoming work perfectly with "Libero Mail".

Quote
there are option in settings to select ssl_v2 or ssl_v3 , please  try them too..

I didn't select anything, I left "none", I'll try if it works also with ssl_v2 or ssl_v3


N.B. The only thing that doesn't work is create a new account is saving, you can create and save without having a lockout?

Hi,

I have 2 aros distros and I am running both on acer aspire one d150 and I tried and on both computers SimpleMail accounts saved with no problem.

You are on aros one x86 right??

Please forward your email to serk118@gmail.com so I can email you my attempts of simplemail directly to you..

Thank you..

Lets Build Not Destroy...


serk118uk

  • Junior Member
  • **
    • Posts: 81
    • Karma: +9/-0
Reply #76 on: September 14, 2021, 01:10:59 PM
ok now I understood if we have no amissl or openssl (it seems to me that simplemail has also been compiled with it but only some versions) we can only access provider where they do not require the ssl connection by the client, libero.it and email.it allow



Hi salvo,

I compiled SimpleMail with SSL not updated version but the one in my icaros distro..

Ssl_v1 and ssl_v2 are wrap code of amissl to ssl and I tried older ssl and latest ssl from very last icaros distro and I couldn't connect to my Gmail.

I am working on new imap and I will update if I progress.

If you want to try my test compiles than please email at serk118@gmail.com.

I mean no point putting every test versions to Aros-exec atm

Lets Build Not Destroy...


salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1142
    • Karma: +14/-4
  • Invalid Civil
Reply #77 on: September 14, 2021, 04:40:06 PM
ok serk send you on email

Software Contributor RNOPublisher, RNOArchive

Sign Up On AmigaMap
https://amigamap.com/


AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 701
    • Karma: +32/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #78 on: September 14, 2021, 10:34:45 PM
You are on aros one x86 right??
Yes I tried with both Icaros 2.3 and AROS One, after creating or editing an account as soon as I press the Save or Use button the system freezes. With SimpleMail 0.37 and 043 no problem.

Quote
Please forward your email to serk118@gmail.com so I can email you my attempts of simplemail directly to you..
Mail sent to serk118@gmail.com



AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 701
    • Karma: +32/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #79 on: September 15, 2021, 04:42:43 PM
@serk118uk
I received your E-Mail and your files on AROS One, the crash appears if I run SimpleMail from your directory, I attach a small video to show the crash that happens both with SimpleMail 4.6 and SimpleMail.debug, with SimpleMail.debug 3.7 no crash.

Your mui.library seems to be the one I used, if you need the Italian localization, you can find it in the OS3 and OS4 version.


Test Video  crashed system:
https://drive.google.com/file/d/1TT0Goc8JqBo9jfoNaAMzmoNkyc9nTI5z/view?usp=sharing


salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1142
    • Karma: +14/-4
  • Invalid Civil
Reply #80 on: September 15, 2021, 07:17:20 PM
I replied to my test I made on your email

Software Contributor RNOPublisher, RNOArchive

Sign Up On AmigaMap
https://amigamap.com/


AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 701
    • Karma: +32/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #81 on: September 17, 2021, 07:26:12 PM
@serk118uk
I received your E-Mail and your files on AROS One, the crash appears if I run SimpleMail from your directory, I attach a small video to show the crash that happens both with SimpleMail 4.6 and SimpleMail.debug, with SimpleMail.debug 3.7 no crash.

Your mui.library seems to be the one i used, if you need the Italian localization, you can find it in the OS3 and OS4 version.


Test Video  crashed system:
https://drive.google.com/file/d/1TT0Goc8JqBo9jfoNaAMzmoNkyc9nTI5z/view?usp=sharing

serk118uk when you have time can you kindly send me a small Distro AROS where the error mentioned above does not appear, this will serve me to understand where I have to intervene, thanks.
« Last Edit: September 17, 2021, 10:11:17 PM by AMIGASYSTEM »