How to configure Scalos

salvo · 138

salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1883
    • Karma: +22/-4
  • Peace an Love
on: July 29, 2022, 12:21:22 AM
Hello

I was thinking of using Scalos seen Deadwood updates but I don't know how to configure it, some user can help me do it?

Thank's

IcarosDesktop on HP Z400 Workstation


AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 2098
    • Karma: +48/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #1 on: July 29, 2022, 12:54:25 AM
If you use the Deadwood Distro you don't have to configure anything, Scalos is already assigned to the Extras/Scalos path.

The only Operations you have to do is to copy all the Scalos folders to the same locations in AROS (same folders)

Classes in SYS:Classes
Libs in SYS:Libs
Prefs in SYS:Prefs
System in SYS:System
Extras in SYS:Extras

With that done, go to the Extras/Scalos folder and run Scalos.
To Configure Scalos, you need to go to Extras/Scalos/Prefs and run the Preference Apps.

All this if Scalos is run from Wanderer, if you want to run Scalos directly, then something changes.



salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1883
    • Karma: +22/-4
  • Peace an Love
Reply #2 on: July 29, 2022, 04:23:56 AM
Ok thanks at the moment when I launch Scalos I have no image in the desktop and windows and as if something is missing in the settings, then I am using the standard icons of Aros and I noticed that they are not seen well
« Last Edit: July 29, 2022, 04:57:12 AM by salvo »

IcarosDesktop on HP Z400 Workstation


AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 2098
    • Karma: +48/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #3 on: July 29, 2022, 08:47:15 AM
You probably haven't copied and "overwritten" all the folders, if you don't have the background it's because the Extras/Scalos path is not assigned.

If you want I can send you a ready-made Distro Deadwood version, tell me if you use Native or hosted version !
« Last Edit: July 29, 2022, 10:24:38 AM by AMIGASYSTEM »



salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1883
    • Karma: +22/-4
  • Peace an Love
Reply #4 on: July 29, 2022, 12:19:44 PM
yes thanks I would need the native version

hi

IcarosDesktop on HP Z400 Workstation


AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 2098
    • Karma: +48/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #5 on: July 29, 2022, 12:58:59 PM
AROS-20190416-pc-i386-boot-iso + Scalos Integrated

The ISO of course is bootable, and Scalos also works well from CD/DVD

https://drive.google.com/file/d/17l91MX_Uj93VWx9hwnevnhFOP2Dq8F13/view?usp=sharing


salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1883
    • Karma: +22/-4
  • Peace an Love
Reply #6 on: July 29, 2022, 02:42:45 PM
thank you very much ;)

IcarosDesktop on HP Z400 Workstation


salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1883
    • Karma: +22/-4
  • Peace an Love
Reply #7 on: July 29, 2022, 02:44:23 PM
however you are right for some strange reason does not see me the assign :-\

IcarosDesktop on HP Z400 Workstation


AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 2098
    • Karma: +48/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #8 on: July 29, 2022, 03:10:30 PM
There are no strange reasons, surely you had not copied the preferences into the Env-Archive


salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1883
    • Karma: +22/-4
  • Peace an Love
Reply #9 on: July 29, 2022, 03:33:56 PM
also GCC doesn't work for me either :-\

IcarosDesktop on HP Z400 Workstation


salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1883
    • Karma: +22/-4
  • Peace an Love
Reply #10 on: July 29, 2022, 03:41:00 PM
with Ken's glow icons v2.3 from tinyaros works fine but attemp the new release of scalos

thank you AmigaSystem :)

IcarosDesktop on HP Z400 Workstation


miker1264

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1291
    • Karma: +82/-2
Reply #11 on: July 29, 2022, 08:33:36 PM
AROS-20190416-pc-i386-boot-iso + Scalos Integrated

The ISO of course is bootable, and Scalos also works well from CD/DVD

https://drive.google.com/file/d/17l91MX_Uj93VWx9hwnevnhFOP2Dq8F13/view?usp=sharing

Thanks for the link.



AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 2098
    • Karma: +48/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #12 on: July 29, 2022, 09:54:44 PM
also GCC doesn't work for me either :-\

Yes it works if you have made the right assign otherwise the problem is the same as always, if you run it from a Wandere Shell it works, if you run it from Icon it doesn't work, the reason I have mentioned several times.

As puyoi see from the screenshot, dobe there are two Shells, but the one that works is the one from Wanderer