AROS ABIv0 20190416 Development

deadwood · 3350

AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 2071
    • Karma: +48/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #255 on: June 29, 2022, 05:06:54 PM
Thanks. My question was a bit different: It is possible in MOS MUI settings to set default sizes and position for requesters?

On MOS/MUI-Prefs the "Stored" option allows you to automatically store requestfiles, see the whole video

https://drive.google.com/file/d/1zJQ5T7B5Q_HYuNcJ-HIsStIISYtWRy7-/view?usp=sharing


deadwood

  • AROS Developer
  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1053
    • Karma: +104/-0
Reply #256 on: June 29, 2022, 06:24:27 PM
I understand that, but that's not what I'm asking. I'm not asking if requesters remember their positions and size on MorphOS, but whether you can select the defatult/initial position and size of requesters which are opened "via" MUI.



AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 2071
    • Karma: +48/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #257 on: June 29, 2022, 07:32:30 PM
On MUI-Prefs MOS, I found no option to set the size.

In Prefs\Env-Archive\MUI, I found a save file named "ASLREQUESTER.1"

I tried deleting "ASLREQUESTER.1" and nothing changed, then I noticed that the file "ASLREQUESTER.1" is automatically recreated if I resize a RequestFile manually with the mouse.

I attach two "ASLREQUESTER.1" files, one is the original one, the other one I renamed was created automatically when I resized a Requestfile.


deadwood

  • AROS Developer
  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1053
    • Karma: +104/-0
Reply #258 on: June 29, 2022, 08:06:24 PM
Ok, got it. So it looks like all asl requesters have a shared configuration, so if you change the size/position of asl requester window in one program, the requester in another program will have same dimensions.



AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 2071
    • Karma: +48/-1
  • AROS One
    • AROS One

salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1881
    • Karma: +22/-4
  • Peace an Love
Reply #260 on: June 30, 2022, 01:27:29 AM
it has the same behavior as zune when you set the window size to be saved when the program exits

IcarosDesktop on HP Z400 Workstation


AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 2071
    • Karma: +48/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #261 on: June 30, 2022, 06:39:02 AM
Noticed that selecting any red arrows in pointer prefs, seems to get garbage.

Here is a fixed png.datatype

https://axrt.org/development/png.datatype_20190416-2-fix-1.zip

this version of png.datatype, has problems with the graphics of the game "Ingenious", basically the PNG images do not have transparent background and so the images overlap, see screenshot


deadwood

  • AROS Developer
  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1053
    • Karma: +104/-0
Reply #262 on: June 30, 2022, 01:34:05 PM
Did you do anything special to start it? If I just select "GO", all I get is on screen shot below and whole AROS becomes frozen.



deadwood

  • AROS Developer
  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1053
    • Karma: +104/-0
Reply #263 on: June 30, 2022, 02:04:58 PM
Ok, nevermind it just takes a lot of time to start. Afterwards I get the same image as you do.



deadwood

  • AROS Developer
  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1053
    • Karma: +104/-0

AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 2071
    • Karma: +48/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #265 on: June 30, 2022, 02:45:34 PM
Should be fixed: https://axrt.org/development/20190416-2-PATCH-1-png.datatype-trans-fix.zip

Yes now with this PNG.datatypes fix the graphics of the game "Ingenious" is perfect, even the AROS native Pointer Prefs work fine.

I didn't do anything special, my AROS One probably has everything it needs, I'll check and let you know what it needs to boot up.

Pointer PNGs created by me, never had any problems even with bug versions of PNG.datatypes
« Last Edit: June 30, 2022, 07:00:20 PM by AMIGASYSTEM »



AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 2071
    • Karma: +48/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #266 on: June 30, 2022, 03:10:16 PM
Did you do anything special to start it? If I just select "GO", all I get is on screen shot below and whole AROS becomes frozen.

I tested your ISO on VMware and the Ingenious game booted quietly.

Also tested on AROS One Hosted Windows, although it starts a little slower but runs fine


AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 2071
    • Karma: +48/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #267 on: July 02, 2022, 01:31:31 PM
deadwood, in Contrib there is an old Zune library "ToolBar 15.11", on my AROS One x86 I have ToolBar 26.2.

The other Zune libraries are from the version I have on AROS One x86, should I use the ones from "Contrib", have the ones from Contrib been recompiled? thanks


deadwood

  • AROS Developer
  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1053
    • Karma: +104/-0
Reply #268 on: July 02, 2022, 04:04:03 PM
If thew newer version works for you, it should be no problem.



AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 2071
    • Karma: +48/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #269 on: July 02, 2022, 06:51:18 PM
I think so at the moment I don't remember the applications that use it, i will investigate