Configure Aros M68K on Janus-UAE

salvo · 614

AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1504
    • Karma: +45/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #30 on: March 22, 2022, 04:52:05 PM
It's not the CPU but the emulator that doesn't have the power, moreover AROS 68x is an RTG system that suffers with PAL programs because of the graphic incompatibility.

I run my AROS One 68k on a DualCore with WinUAE, everything is super fast !


salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1575
    • Karma: +20/-4
  • Peace an Love
    • TinyAros
Reply #31 on: March 22, 2022, 06:17:17 PM
ok undarstand

TinyAros and shop  http://tinyaros.flazio.com
HP Z400 Workstation, Intel Xeon W3565 3.20 Ghz, 8 Gb Ram, SSD 120 Gb, HD 500 Gb, Quadro nvs 295 256 Mb Gallium Ready


salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1575
    • Karma: +20/-4
  • Peace an Love
    • TinyAros
Reply #32 on: March 22, 2022, 09:35:29 PM
I too have no problems on WinUAE I have an old computer a core duo quad with Windows 10 64 bit, I think janus is the problem even if OS 3 works great :)

TinyAros and shop  http://tinyaros.flazio.com
HP Z400 Workstation, Intel Xeon W3565 3.20 Ghz, 8 Gb Ram, SSD 120 Gb, HD 500 Gb, Quadro nvs 295 256 Mb Gallium Ready


salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1575
    • Karma: +20/-4
  • Peace an Love
    • TinyAros
Reply #33 on: March 22, 2022, 09:58:58 PM
PPT Image Processing freeware program works fine :)

https://aminet.net/gfx/conv/PPT_dist.lha

TinyAros and shop  http://tinyaros.flazio.com
HP Z400 Workstation, Intel Xeon W3565 3.20 Ghz, 8 Gb Ram, SSD 120 Gb, HD 500 Gb, Quadro nvs 295 256 Mb Gallium Ready


salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1575
    • Karma: +20/-4
  • Peace an Love
    • TinyAros
Reply #34 on: March 22, 2022, 10:51:58 PM
With this configuration there is a small speed increment :)


TinyAros and shop  http://tinyaros.flazio.com
HP Z400 Workstation, Intel Xeon W3565 3.20 Ghz, 8 Gb Ram, SSD 120 Gb, HD 500 Gb, Quadro nvs 295 256 Mb Gallium Ready


salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1575
    • Karma: +20/-4
  • Peace an Love
    • TinyAros
Reply #35 on: March 22, 2022, 11:04:05 PM
igniton works fine and save document on cvs format this is well because work with artbase

http://www.pinc-software.de/files/ignition-1.0beta1.lha

http://evil.bplaced.net/index.php?name=ArtBase&page=start
« Last Edit: March 22, 2022, 11:08:50 PM by salvo »

TinyAros and shop  http://tinyaros.flazio.com
HP Z400 Workstation, Intel Xeon W3565 3.20 Ghz, 8 Gb Ram, SSD 120 Gb, HD 500 Gb, Quadro nvs 295 256 Mb Gallium Ready


AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1504
    • Karma: +45/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #36 on: March 23, 2022, 09:34:16 AM
PPT Image Processing freeware program works fine :)

https://aminet.net/gfx/conv/PPT_dist.lha

As mentioned the native OS3 applications seem compatible but are not entirely, if you try some filter on PPT you get artifacts, if you then work sooner or later there is a crash, also many gadgets are not visible, see difference screenshots AROS 68k / OS3 RTG

The OS3 programs as well as not being fully compatible with AROS 68k, also work poorly on OS3 RTG, this applies to all native OS3 PAL software.


--- Italiano ---

Come detto le applicazioni native OS3 sembrano compatibili ma non lo sono del tutto, se provi qualche filtro su PPT si ottengono artefatti, se poi ci lavori prima o poi c' un crash, inoltre molti gadget non sono visibili, vedi differenza screenshot AROS 68k/OS3 RTG

I programmi OS3 oltre a non essere del tutto compatibili con AROS 68k, funzionano male anche su OS3 RTG, questo vale per tutti i software OS3 nativi PAL.


salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1575
    • Karma: +20/-4
  • Peace an Love
    • TinyAros
Reply #37 on: March 23, 2022, 12:51:14 PM
to me it works ppt I'm using deadwood's last nightly and I didn't add anything else in the system :)

TinyAros and shop  http://tinyaros.flazio.com
HP Z400 Workstation, Intel Xeon W3565 3.20 Ghz, 8 Gb Ram, SSD 120 Gb, HD 500 Gb, Quadro nvs 295 256 Mb Gallium Ready


AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1504
    • Karma: +45/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #38 on: March 23, 2022, 01:53:25 PM
Even to me it works, but you have to work on it, use some process then you will notice graphical artifacts that disappear and then returned, inolltre can not be loaded images of gadgets on the GUI.

For fun and experience is fine, but you can not use it to work.


--- Italiano ----

Anche a me funziona, ma devi lavoraci, utilizza qualche processo poi noterai artefatti grafici che scompaiono e poi ritornato, inolltre non possono essere caricati le immagini dei gadget sulla GUI.

Per divertirsi e fare esperienza va bene, ma non puoi usarlo per lavorarci.
« Last Edit: March 24, 2022, 07:18:53 PM by AMIGASYSTEM »