Error code 0xB0000000

bigsarah · 1313

bigsarah

  • Newbie
  • *
    • Posts: 4
    • Karma: +0/-0
on: August 07, 2021, 02:16:59 PM
After I setup my aros HD and then rebooted, all I get is the error 0xB0000000 Unknown Bootstrap Error. Can anyone help me fix this?

It still appears when I try to boot from DVD. I am trying to get it to run natively.

Please HELP!



AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1504
    • Karma: +45/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #1 on: August 07, 2021, 02:53:57 PM
Welcome to amigalife.org, which Distribution have you installed?
Have you installed on PC hardware or Virtual Machine?
Which video card did you choose?
Have you tried the ISO on a Virtual Machine? It may be that the DVD has some corrupt files
« Last Edit: August 07, 2021, 03:01:18 PM by AMIGASYSTEM »



salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1575
    • Karma: +20/-4
  • Peace an Love
    • TinyAros
Reply #2 on: August 07, 2021, 03:33:50 PM
I think it's a problem due to hardware, are you using Icaros Desktop?

TinyAros and shop  http://tinyaros.flazio.com
HP Z400 Workstation, Intel Xeon W3565 3.20 Ghz, 8 Gb Ram, SSD 120 Gb, HD 500 Gb, Quadro nvs 295 256 Mb Gallium Ready


bigsarah

  • Newbie
  • *
    • Posts: 4
    • Karma: +0/-0
Reply #3 on: August 20, 2021, 11:27:56 AM
The machine that i am trying to installa aros too is

amd athlon x64
8gb ram
128mb nvidia gpu
320gb hd

The image attached is all I get after setting up the hd for use with aros.
Also using the latest Icaros-pc-i386 v2.3.0

can anyone help?



AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1504
    • Karma: +45/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #4 on: August 20, 2021, 11:51:36 AM
It seems to be a hardware incompatibility, have you tried the same IcarOS DVD on a Virtual Machine to confirm that there is no problem in burning?

Have you tried other Distributions? Do you get the same error?


bigsarah

  • Newbie
  • *
    • Posts: 4
    • Karma: +0/-0
Reply #5 on: August 22, 2021, 11:18:24 AM
I in the end downloaded the AROS One build and now everything is working great.

Thank you for your help. I finally have an amiga again.



salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1575
    • Karma: +20/-4
  • Peace an Love
    • TinyAros
Reply #6 on: August 22, 2021, 12:09:37 PM
Enjoy :)

TinyAros and shop  http://tinyaros.flazio.com
HP Z400 Workstation, Intel Xeon W3565 3.20 Ghz, 8 Gb Ram, SSD 120 Gb, HD 500 Gb, Quadro nvs 295 256 Mb Gallium Ready


AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1504
    • Karma: +45/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #7 on: August 22, 2021, 01:00:58 PM
I in the end downloaded the AROS One build and now everything is working great.

Thank you for your help. I finally have an amiga again.

Thanks for testing my Distribution, in a while there will be the new version with many new features, some you can read HERE.

« Last Edit: August 22, 2021, 07:01:57 PM by AMIGASYSTEM »



AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1504
    • Karma: +45/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #8 on: August 22, 2021, 07:03:52 PM
Question: Did you install AROS One via DVD or USB Flash?

hope to see soon some of your screenshots or tutorial video  ;)


bigsarah

  • Newbie
  • *
    • Posts: 4
    • Karma: +0/-0
Reply #9 on: August 22, 2021, 07:08:15 PM
I used a DVD to install aros. It was very straight forward. I am going to try AROS in an old IBM Thinkpad. I will be curios to see if it will work.



salvo

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1575
    • Karma: +20/-4
  • Peace an Love
    • TinyAros
Reply #10 on: August 22, 2021, 07:12:10 PM
Maybe you'll have to replace the wifi card

TinyAros and shop  http://tinyaros.flazio.com
HP Z400 Workstation, Intel Xeon W3565 3.20 Ghz, 8 Gb Ram, SSD 120 Gb, HD 500 Gb, Quadro nvs 295 256 Mb Gallium Ready


AMIGASYSTEM

  • Legendary Member
  • *****
    • Posts: 1504
    • Karma: +45/-1
  • AROS One
    • AROS One
Reply #11 on: August 23, 2021, 08:10:02 AM
I used a DVD to install aros. It was very straight forward. I am going to try AROS in an old IBM Thinkpad. I will be curios to see if it will work.

Video Card, Sound Card, LAN and Wifi are supported by your PCs ?