AROS Exec

General => Help => Topic started by: Yanosh on June 02, 2021, 06:34:07 PM

Title: Memory upgrade
Post by: Yanosh on June 02, 2021, 06:34:07 PM
I need to add some memory to my old pc, so... what will happen to AROS if I double the ram to 4 GB? Will it work without troubles? I'm still on Icaros 2.2.6.
Title: Re: Memory upgrade
Post by: AMIGASYSTEM on June 02, 2021, 08:56:36 PM
It will work but you will only have 3 GB available, this happened on my PC with AROS One x86, this also happens on PC when using a 32Bit OS
Title: Re: Memory upgrade
Post by: salvo on June 02, 2021, 09:59:44 PM
It will work without problems I always had 4 GB of RAM on my computer dedicated to Aros ;)
Title: Re: Memory upgrade
Post by: Yanosh on June 04, 2021, 09:08:21 PM
Ok, thanks. Now I must find some time to check all my old pc and see if I can find the right type or ram.
Title: Re: Memory upgrade
Post by: AMIGASYSTEM on June 04, 2021, 10:01:16 PM
Ok Yanosh, let us know how much RAM AROS recognized !
Title: Re: Memory upgrade
Post by: miker1264 on June 04, 2021, 10:58:37 PM
Yanosh

BTW in the past, about 4 years ago, I was running AROS x86 with 4GB Ram on an HP 8300 SFF Desktop.

It worked great. Even the graphics worked with native drivers.
Title: Re: Memory upgrade
Post by: AMIGASYSTEM on June 05, 2021, 02:43:23 AM
miker AROS x86 recognizes all 4GB, usually 32bit systems can only use 3GB! on my PCs that have 4GB AROS sees only 3GB!